Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Full fart i backen när storslalomtävlingen i Virserum avgjordes i helgen. Se mer från tävlingarna i klippet. Foto: Niclas Wimmberg

Storslalom för hundratal åkare i Dackestupey

Publicerad

I skinande sol och med gnistrande snö genomfördes den traditionella storslalomtävlingen i Dackestupet. I Virserum lyckades man få ihop tävlingen en mild vinter till trots.

– Vi har ju haft problem med vädret här under säsongen så det  är lite av ett lyckokast att vi kan genomföra den här tävlingen. Vi har kör mycket snökanon och det är mycket fint i backen nu, säger Johan Bjelkered tränare i Hjorten Sk i Virserum.

Storslalom-tävlingen är ett distriktsmästerskap där över hundra personer deltog i helgen.

– Vi har kört den här tävlingen sedan i slutet av sjuttiotalet, med jämna mellanrum har vi tvingats ställa in på grunda av gröna vintrar, säger Johan Bjelkered.

Full fart i backen i Virserum

Ungdomar i alla åldrar fick njuta i år av det vackra vintervädret och gav allt de hade i tävlingen som pågick under lördagen. En av dem var Sara Kullberg från Viresrum.

– Jag tycker det är jättekul att åka skidor. Första åket gick bra men det är lite nervöst inför andra åket, säger Sara Kullberg Hjorten SK.

Vilken placering hoppas du på i tävlingen?

– Kanske sjua, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.