Enligt mannen handlade det om en oprovocerad misshandel och han har inte lämnat något signalement på de misstänkta gärningsmännen. Foto: TT

Stort bråk i centrala Emmaboda

Uppdaterad
Publicerad

Vid 19.30-tiden larmades polis till centrala Emmaboda med anledning av ett stort bråk som blossat upp. Enligt den som först larmade var det upp emot 30 personer som slogs och bråkade.

Polisen skickade ett flertal patruller till Järnvägsgatan i centrala Emmaboda på måndagskvällen. När man kom fram var ett stort antal personer kvar, men flera hade hunnit lämna platsen.

Slagen med planka

Enligt polisen uppgav de som var kvar att de blivit hotade med kniv, och en man hade blivit slagen med en planka. Han fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Det är ännu oklart vad som ligger bakom bråket. Enligt uppgifter till polisen ska delar av det stora sällskapet varit ditresta från Kalmar.

Körde i diket

I samband med att de inblandade skulle lämna platsen i bil så körde en av bilarna ner i ett dike. De två personer som färdades i bilen fick föras med ambulans från platsen efter att ha klagat på nacksmärtor.

Efter insatsen har polisen skrivit två anmälningar om bland annat olaga hot och misshandel, samt en anmälan om trafikbrott.

Det är ännu oklart hur många som är misstänkta, men polis på plats har identifierat ett stort antal personer som varit inblandade och vittnen till bråket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.