Braås Goif:s ordförande Johan Schwab Foto: Foto: Carl Carlert / Peter Magnusson SVT

Stort engagemang i Braås kring nedbrunnen klubbstuga

Publicerad

Att Braås GOIF:s klubbstuga brann ner till grunden väcker onekligen känslor i samhället. Ordföranden i föreningen Johan Schwab berättar att han skulle till den lokala affären för att köpa mjölk men blev kvar i nästan två timmar för att prata om branden.

– Jag skulle bara köpa lite mjölk men alla är så bestörta över branden och nästan alla här har ju en koppling till föreningen så hela Braås var ju i chocktillstånd, säger Johan Schwab.

Efterlyser foton

Han har under dagen skickat ut ett brev till föreningsmedlemmarna där han tackar för det stora stöd som visats. I samma brev efterlyser han saker som gått förlorade i branden.

– Det var ju lagfoton, gamla pokaler, priser och vimplar som vi bytt med andra lag. Men främst är det ju om någon har gamla lagfoton hemma som vi skulle vilja ha. För när vi har en ny klubbstuga vill vi få med lite av det gamla också, säger han.

”Märks att folk bryr sig”

Och förhoppningen är att en ny klubbstuga ska byggas upp. Men innan dess ska föreningen ha möte med försäkringsbolaget.

– Vår intuition är ju att det ska byggas upp igen. Vi vill ha en ny klubbstuga. Många i samhället har hört av sig och erbjudit sin hjälp. Min förhoppning är att vi går stärkta ur det här. Som med alla små föreningar så är det svårt att engagera folk i ideella föreningar men nu märks det verkligen att människor bryr sig, säger Johan Schwab.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden i Braås

Mer i ämnet