Ambulanspersonal i väntan på räddningstjänstens personal som sökte efter nödställda kanotister på sjön Åsnen. Foto: Carl Carlert

Stort räddningspådrag – kanot med två personer kapsejsade

Publicerad

En olycka inträffade i södra delen av sjön Åsnen i Tingsryds kommun på fredagsförmiddagen. Två personer i en kanot kapsejsade och ett stort räddningspådrag inleddes. De två personerna hittades på en ö och kunde föras till land oskadda.

Enligt SOS Alarm kom både räddningstjänst och ambulans till Hulevik vid Åsnen vid lunchtid. Skadeläget var först oklart.

Men enligt vittnesuppgifter hittade räddningstjänsten två personer som fördes i land med en räddningsbåt. Personerna fick filtar och togs om hand av ambulanspersonal på plats.

Räddningstjänsten berättade senare på eftermiddagen att de båda kanotisterna vält i den hårda vinden på Åsnen. De simmade till närmsta ö där de tog skydd. Någon förbipasserande på sjön såg vad som hände och larmade.

Båda personerna i kanoten bar flytväst. De var nedkylda och chockade men hade klarat sig utan skador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer