Foto: Johan Nilsson/TT

De gripna efter skolbråket i Västervik har släppts

Uppdaterad
Publicerad

De fem personer som greps misstänkta för misshandel och olaga hot vid Västerviks gymnasium har släppts av åklagaren.

Polisen fick larmet vid 10:28 på tisdagsförmiddagen om att ett bråk hade utbrutit på Västerviks gymnasieskola.

Enligt uppgifter till polisen ska en elev ute på skolgården ha blivit slagen och sedan har bråket trappats upp med flera inblandade i två olika grupperingar.

– När polisen anländer till platsen möts de av ett flertal elever med mindre blessyrer. Ingen ska dock ha förts med ambulans från skolan, säger Stephan Söderholm som är presstalesman för polisen i region Syd.

Slog sönder inredning

Stolar och annan inredning vid skolans kafeteria ska ha slagits sönder i samband med bråket.

– Polisen är på plats och fortsätter arbetet med att utreda situationen, läget är nu under kontroll, säger Stephan Söderholm.

Släpptes under kvällen

Tre unga män greps vid 13-tiden på skolan misstänkta för att med sparkar och slag ha misshandlat en 16-åring och även hotat honom med kniv. Senare under dagen greps ytterligare två.

– Det har ännu inte framgått riktigt, om de var objudna gäster eller elever på skolan, säger Stephan Söderholm, presstalesman på polisen region Syd.

Under tisdagkvällen släpptes alla fem av åklagaren. Polisen vill inte i nuläget gå in på om de fortfarande är misstänkta för brott.

Vakter på skolan

Vakter finns nu på plats i skolan för att lugnet ska behållas, skriver skolans rektor Jörgen Jonsson i ett mejl.

Skolans elevhälsoteam med kuratorer och psykologer har även satts in om elever behöver stöd eller prata om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.