Sarah Lindén, ordförande för studentradion projektleder årets sändning från Larmtorget. Foto: Jonatan Börjesson/SVT

De maratonsänder från Kalmars egen ”glasbur”

Uppdaterad
Publicerad

Studentradion Radio Shores glasbur på Larmtorget i Kalmar har blivit något av en jultradition i Kalmar. För sjunde året i rad sänder stundenterna radio för att samla in pengar till Musikhjälpen.

– Vi kommer sända från klockan tre i dag till tre i natt, sen börjar vi klockan 10 imorgon och så sänder vi till fyra på natten, berättar Sarah Lindén, projektledare för Musikhjälpensändningen på Radio Shore när sändingen satte i gång under fredagseftermiddagen.

Slå förra årets insamling

Totalt blir det 30 timmar radio som sänds ut från Kalmars egen glasbur, med bland annat liveuppträdanden, humorprogram, nyheter och ett ”silent disco”.

Radio Shores Musikhjälpensändning har pågått varje år under Musikhjälpenveckan december sedan 2013. Målet i år är att knäcka förra årets insamlingsresultat på 72 000 kronor.

– Vi håller tummarna att vi kommer över det, det är inte jättelätt men vi försöker, säger Sarah Lindén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.