Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

TAIF-fansen rasande: ”Han ska inte spela fler matcher!”

Publicerad

Upprivna känslor och hatstorm i sociala medier. Reaktionerna efter att TAIF-spelaren Hannes Johansson skrivit på för rivaliserande Karlskrona HK är mycket starka.

Det var i veckan som det blev känt att Tingsryds forward Hannes Johansson skrivit på för Karlskrona HK, som är Tingsryds värste konkurrent i hockeyallsvenskan.

– Det är fruktansvärt, säger supporterklubben Gröna Brigadens kassör David Nilsson. Jag kan absolut förstå de starka känslor som formulerats i sociala medier, men där finns givetvis många hårda uttalanden som jag och supporterklubben tar avstånd ifrån.

”Får inte läcka ut”

Det som David Nilsson framför allt reagerar på är att kontraktet har skrivits innan säsongen är slut. Det skulle inte alls ha undertecknats nu, menar han. Och att det sedan har läckt ut är upprörande.

– Sånt här får absolut inte läcka ut mitt under brinnande seriespel, säger han, och  imorgon har vi bortamatch mot Karlskrona.

David Nilsson och Gröna Brigaden anser att det är fel att sätta Hannes Johansson i spel.

”Han bör lämna laget”

– Han ska inte spela! Den saken är klar. Han bör lämna laget.

Inför morgondagens match ligger Karlskrona på sjätte plats i hockeyallsvenskan och Tingsryd på tolfte.

Hanteras internt

Klubbledningen väljer att, genom TAIF:s styrelseordförande Johan Blomster,  kommentera ärendet i ett sms: ”Vi har full förståelse för supportrarnas reaktioner i hur detta har hanterats. Men all eventuell kritik vi har mot våra supportrars agerande hanteras internt och direkt med vederbörande och inte genom media.”

Johan Blomster skriver också att Hannes Johansson inte kommer att spela imorgon. Hur det blir med återstående matcher är oklart eftersom forwarden fortfarande är under rehab på grund av en knäskada.

Uppdatering:

När SVT Nyheter Småland under fredagen får kontakt med Hannes Johansson lämnar han följande kommentar i ett meddelande:

Jag har all fokus på att komma tillbaka efter min skada och spela bra i TAIF. Vad som sker efter säsongen har jag ingen kommentar till utan hänvisar till min agent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer