Erik Jakobsson, ordförande för supporterklubben Gröna brigaden tycker att det är helt obegripligt om någon orsakat olyckan avsiktligt. Foto: SVT/privat

Supporter: ”Det kunde ha gått fruktansvärt illa”

Uppdaterad
Publicerad

Erik Jakobsson, ordförande för supporterklubben Gröna brigaden var en av dem som satt i bussen när två hjul lossnade. För honom är det helt ofattbart att någon skulle försökt orsakat en olycka avsiktligt.

–Det känns helt obegripligt. Om det är sabotage, så tror jag inte att de har förstått hur fruktansvärt illa det kunde ha gått, säger han.

Bussen började skaka

Olyckan inträffade vid halv tiotiden på fredagskvällen när bussen med 16 supportrar var på vägen hem till Tingsryd efter att TAIF spelat match mot VIK i ishallen i Västervik. Plötsligt började bussen dåna och skaka.

–Det tog bara några sekunder och sedan small det bara till. Sedan gled vi längst vägen. Det var inte många som förstod vad som hände, berättar Erik Jakobsson.

Chauffören lyckades hålla bilen kvar på vägen och stanna.

– Jag såg det ena däcket rulla iväg på vänstersidan. Tack och lov mötte vi ingen bil när däcken lossnade för det kunde också gått riktigt illa om någon bil träffats av däcken.

Bussen fick bärgas

Det blev sedan en lång natt för Tingsrydsupportrarna. Först fick de vänta på en däckfirma, men de konstaterade snabbt att bussen behövde bärgas. Vid tretiden på natten ordnades det fram en ersättningsbuss och först kvart över sex på lördagsmorgonen var de tillbaka i Tingsryd.

För drygt en vecka sedan vandaliserades ishallen i Tingsryd men Erik Jakobsson tror inte att det finns något samband. 

–Jag tror inte att det hänger ihop, men det har varit tufft nu. Det är inte mycket som har gått vår väg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.