Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Plugga på distans – undantag för vissa SFI-elever

Plugga på distans – undantag för vissa SFI-elever

Uppdaterad
Publicerad
Undervisningen av svenska för invandrare, SFI, bedrivs på distans på grund av coronapandemin. Men det har varit svårt för vissa elever att klara digital undervisning. Därför erbjuder skolan undervisningen i skolan att hjälpa de att klara språket.

– För en del går det bra, och för andra fungerar inte bra. Ingenting kan ersätta mötet mellan en lärare och en elev, säger Anders Bergenfeldt, SFI-lärare i Mörbylånga kommun. 

Att lära sig ett nytt språk hemifrån har varit problematiskt för vissa elever som har kort utbildningsbakgrund, eller har svårt att hänga med rent språkligt.

Undervisar en och en i skolan

Därför har skolledningen bestämd sig för att ändå ge lektioner i skolan ett par gånger i veckan för elever som har störst problem med språket. 

– Ibland kommer det en elev, ibland två som sitter med mellanrum. En del tycker att det är bra att komma hit och då får de riktigt mycket hjälp och uppmärksamhet. Andra elever beklagar att det är inte undervisning varje dag och undrar ofta när vi börjar igen,

– Tyvärr kan kan vi bara svara, det vet vi inte, säger Anders Bergenfeldt.

Yvonne Nilsson och Anders Bergenfeldt utbildar SFI-elever i Mörbylånga. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer