Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi är helt beroende av vår lojala personal som kommer tillbaka varje sommar och arbetar, säger Wendy Dobbie. Foto: Diba Dehnad/SVT

Svårt för sommarrestauranger att rekrytera personal: ”Stor brist”

Uppdaterad
Publicerad

Varje sommar står restaurangägaren Wendy Dobbie  i Västervik inför samma utmaning – att rekrytera personal. I och med bristen på personal väljer många bort sommarjobbskontrakten mot en tillsvidareanställning.

– Det är samma utmaning varje sommar, säger Wendy Dobbie.

Hon bor utomlands under vinterhalvåret men kommer tillbaka till Västervik varje sommar för att driva sin restaurang. Personalbristen är större än någonsin, och det märks av.

Västervik

– Vi är helt beroende av vår lojala personal som kommer tillbaka varje sommar och arbetar, säger Wendy Dobbie.

Nyexaminerade tackar nej

Denna sommaren tvingas restaurangen ha begränsade öppettider eftersom de inte fått ihop tillräckligt många bland personalen. Detta trots att Västervik har restaurangutbildningar med många som vill jobba i Västervik.

– Problemet är att alla får fast anställning på heltid direkt efter utbildningen, då är de inte intresserade av ett sommarjobb, säger hon.

Hör henne berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet