• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Svårt skadad man hittad i Växjö – polisen misstänker mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En svårt skadad man hittades under måndagen utomhus vid Mörners väg i Växjö. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Mannen, som är 43 år gammal, hittades på måndagsförmiddagen av en förbipasserande i höjd med Smedjerondellen i Växjö. Han fördes med ambulans till sjukhus. På sjukhuset fattade man senare misstanke om att mannen kunde ha utsatts för ett brott eftersom hans skador inte kunde förklaras av en olyckshändelse.

Oklara omständigheter

Enligt polisen vårdas mannen på sjukhus med allvarliga skador och det är oklart vad som har hänt. Eftersom omständigheterna är oklara har polisen inlett en förundersökning om försök till mord. Ingen är varken gripen eller misstänkt.

– Vi har inte kunnat prata med honom än på grund av hans skadeläge. Men vi hoppas så klart kunna göra det så snart som möjligt för att få en uppfattning om vad som hänt, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen.

Eventuella vittnen uppmanas kontakta polisen på 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.