Svenska innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk lovar snabb handläggning av händelsen i matchen mellan Växjö Vipers och Pixbo.

Svenska innebandyförbundet: ”Vi hanterar det här skyndsamt”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk bekräftar att videogranskningen av slaget mot Cristopher Holmér i gårdagens hemmamatch mot Pixbo inleddes redan på måndagsmorgonen.

Det är de båda domarna i matchen mellan Pixbo och Växjö som anmält händelsen. Innebandyförbundet granskar nu filminspelningen från matchen. Det blir sedan förbundets juridiska nämnd som tar hand om ärendet och fattar beslut om påföljd. Straffet kan bli avstängning i olika former.

– Ärendet ska hanteras skyndsamt, säger Göran Harnesk, generalsekreterare på Svenska innebandyförbundet. Beslut ska komma före nästa spelomgång. Skulle nämnden behöva mer tid kan det bli aktuellt med avstängning av spelaren under utredning.

TV: Se överfallet på Växjö Vipers spelare

Göran Harnesk vill inte kommentera det faktum att domarna inte såg händelsen och utdömde påföljd direkt.

– Jag konstaterar att det inte blev någon påföljd under match, men att domarna anmälde händelsen efter matchen.

LÄS MER: Holmér: ”Vill bespara allmänheten mitt ansikte”

På frågan om det räcker med två domare svarar han att matcherna filmas och att planen är förhållandevis liten för att rymma fler domare. Det är många som ska få plats.

– I de flesta fall räcker det ganska väl, säger Göran Harnesk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Innebandyattacken i SSL

Mer i ämnet