Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hanna Ankarberg Lagergren prisas för sitt arbete. Foto: SVT

Svenskläraren Hanna Ankarberg Lagergren prisas för sitt arbete mot nazism

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Ankarberg Lagergren är läraren som ser till att eleverna får ökad kännedom om förintelsen även under svensklektionerna. Nu har hennes engagemang uppmärksammats med förintelseöverlevaren Hédi Frieds lärarstipendium för hennes värdegrundsarbete.

– Jag tycker hon förtjänar det. Hon är väldigt tydlig i sin undervisning och ser alla i klassrumet, säger Noa Sandelius som går i åttonde klass på Albäcksskolan i Hultsfred.

”Jätteviktigt”

Noa har Hanna Ankarberg Lagergren som svenskalärare. Under hennes lektioner får eleverna bland annat läsa skildringar av andra världskrigets fasor och de vedermödor som nazisternas offer tvingades genomlida.

– Jag tycker att det är jätteviktigt att vi som pedagoger och skola tar upp det här. Många av överlevarna är snart så gamla att de inte finns längre. Vi som skola är jätteviktig för att dagens ungdomar ska förstå vad som hände och att det faktiskt kan hända idag också, säger Hanna Ankarberg Lagergren.

Hör Hanna Ankarberg Lagergren i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer