Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Vi är många ideella krafter som har jobbat stenhårt, säger Towe Danielsson, sektionsledare för kubben i Nybro. Foto: Farhad Khalili/SVT

Sveriges största kubbarena invigs i Nybro

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen invigs Sveriges största inomhusarena för kubb i Nybro. Nu kan alla som är intresserade av att spela kubb även göra det under vintertid.

Fyra inomhusbanor som mäter åtta meter i längd blir verklighet i Nybro. Enligt Towe Danielsson, som är sektionsledare i klubben, är intresset stort för kubb i kommunen.

– Redan för tjugo år sedan var trycket stort, när vi skulle ta över verksamheten och starta kubb-SM. Då förstod vi att vi måste hitta en lokal så att vi kan driva den här verksamheten vidare vintertid, säger Towe Danielsson.

Hur har arenan finansierats?

– Genom hårt arbete. Vi är många ideella krafter som har jobbat stenhårt i Korpen. Under tiden vi renoverat den här lokalen har alla krafter behövts.

Lång erfarenhet i klubben

Föreningen har funnits i 25 år och för att möjliggöra den nya inomhusarenan med fyra banor har klubben fått hjälp av kommunen att köpa loss konstgräs som tidigare legat på en fotbollsplan i Nybro.

Den nyrenoverade kubbarenan som ligger i Korpens lokaler kommer att användas även för andra aktiviteter. De nya banorna möjliggör även att föreningen kan anordna tävlingar för folk utanför Nybro.

Här nedan kan du se reglerna för kubb.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här är reglerna för kubb Foto: Peter Magnusson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer