Journalisten och SVT-medarbetaren Niklas Sjögren fick bryta semestern i Indonesien för att rapportera om dramat i Thailand. Foto: SVT

Han bröt semestern för att rapportera från grottan

Uppdaterad
Publicerad

Det thailändska pojklaget i fotboll har nu suttit fast i grottan i snart tretton dygn. SVT Nyheter Smålands reporter Niklas Sjögren fick avbryta sin semester i Indonesien och kasta sig in i hetluften för att rapportera från Thailand.

Journalisten och SVT-medarbetaren Niklas Sjögren var på semester med sin familj i Indonesien när han fick ett oväntat telefonsamtal från Sverige.

– De ringde från SVT i Stockholm och frågade om jag kunde tänka mig att åka dit för att rapportera. Jag tyckte att den här händelsen var så engagerande och spännande att att jag ville åka dit och vara på plats, säger Niklas Sjögren.

Foto: SVT

Han anlände till Thailand sent under torsdagskvällen thailändsk tid. Efter drygt en och en halv timme i landet var han och fotografen Vlada Cakic med i direktsändning i Rapport. Niklas Sjögren berättar nu att räddningsarbetet kan bli en utdragen historia.

– Just nu står det lite och väger på om man ska fortsätta pumpa ut vatten eller om man tvingas agera snabbt om regnet kommer. Så länge det inte finns någon lösning på situationen och pojkarna fortfarande är instängda kommer SVT att vilja ha en reporter på plats.

Vad tyckte din familj om att du behövde åka?

– Det är klart att det inte var precis vad de längtade efter, samtidigt vet de att det här är en del av mitt arbete. Jag vill inget hellre än att syssla med journalistik och i sådana här lägen vill man verkligen vara på plats och se med egna ögon.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.