Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hedvig Nittve är SVT:s nya reporter i Västervik. SVT stärker därmed sin lokala närvaro i Västervik, Hultsfred, Vimmerby, Valdemarsvik, Kinda och Åtvidaberg. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Hon är SVT:s nya ansikte när redaktionen i Västervik invigs

Uppdaterad
Publicerad

SVT inviger en ny redaktion i Västervik på onsdagen på Stora torget klockan 12 och stärker därmed sin lokala bevakning i de norra delarna av Kalmar län. Här träffar du SVT:s nya reporter i Västervik Hedvig Nittve.

– Det känns hedersamt och spännande att få vara med från början och bygga upp verksamheten här, säger Hedvig Nittve, SVT:s reporter i Västervik.

Redaktionen i Västervik kommer att stärka bevakningen i de norra delarna av Kalmar län och även i delar av Östergötlands län.

– Jag kommer att bevaka Vimmerby, Hultsfred, Valdemarsvik, Kinda och Åtvidaberg, säger hon.

Lär känna SVT:s nya reporter Hedvig i klippet ovan.

Människor hade under onsdagen samlats på Stora torget för att bevittna invigningen. Foto: SVT/Tomas Lundström
SVT:s vd Hanne Stjärne och SVT Nyheter Smålands programledare Ellen Jöhnsson under invigningen. Foto: SVT/Tomas Lundström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.