Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att SVT öppnar en redaktion i Västervik är en milstolpe, säger Tomas Lundström, redaktionschef på SVT Nyheter Småland. Foto: SVT

SVT öppnar redaktion i Västervik – fortsatt storsatsning på lokal journalistik

Uppdaterad
Publicerad

SVT förstärker bevakningen av hela Sverige ytterligare i en storsatsning på lokaljournalistik. Under 2022 öppnas ytterligare fyra nya redaktioner – varav en i Västervik.

– Att vi etablerar oss i Västervik är en milstolpe för SVT Nyheter Småland och det är fantastiskt roligt, säger Tomas Lundström, redaktionschef på SVT Nyheter Småland.

Satsningen på lokaljournalistik är en av de största SVT gör de närmaste åren. I början av 2015 fanns SVT på 27 orter. Sedan dess har en rekordsnabb utbyggnad skett, finansierad genom tuffa omprioriteringar och besparingar. Med fyra nya orter som öppnar under 2022 kommer SVT sammanlagt att ha 48 redaktioner runt om i landet.

Småland får en redaktion i Västervik. Utöver det öppnas redaktioner i Märsta, Åmål och Dorotea.

Närmre tittarna

För SVT nyheter Småland, som bevakar Kronoberg och Kalmar län, betyder det att vi nu kommer närmre områdets tredje största kommun, något som redaktionen länge eftersträvat.

– Att vi etablerar oss i Västervik är en milstolpe för SVT Nyheter Småland och det är fantastiskt roligt. Norra delen av Kalmar län är en utmaning för oss att bevaka från våra befintliga redaktioner i Kalmar och Växjö med tanke på avstånden, säger Tomas Lundström.

– En reporter som utgår från Västervik, och bevakar norra delen av länet liksom de södra delarna av Östergötland, gör att vi ännu bättre kommer kunna fånga upp lokala frågor. Vi kommer också att kunna vara på plats oftare och lära känna området på ett bättre sätt. Vi kommer göra mer och bättre journalistik, säger Tomas Lundström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.