Under fredagen samlades ett tiotal ungdomar från Vetlanda för att tända ljus och hedra sina vänner som omkom i en svår trafikolycka på torsdagen. Foto: Ricardo Garcia/SVT

De sörjer sina omkomna vänner: ”Jag ville inte tro på att det hänt”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter den svåra olyckan på väg 31 där tre unga män miste livet samlas en grupp ungdomar som kände de omkomna för att tända ljus och sörja tillsammans.

– Det var helt tomt först. Jag vill inte tro att det hänt. Sedan började det sjunka in mer och mer, säger Emil Nordström, som var nära vän med 18-åringen.

En rad av röda och rosa rosor kantar den plats vid väg 31 utanför Lindshammar där tre unga män omkom efter den tragiska olyckan på torsdagen.

Emil Nordström är en av flera ungdomar från Vetlanda som under fredagen tagit sig till olycksplatsen.

Dödsolyckan i Lindshammar

– Det är kompisar sedan länge. Jag har umgåtts med en av dem mer eller mindre varje dag. Det är tufft, säger han.

Det var fyra tonåringar som färdades i en mindre personbil och var på väg till Kalmar för att se fotbollsmatchen mellan AIK och Kalmar. Efter en omkörning strax innan en skarp kurva körde bilen in i ett vägräcke och studsade därefter ut på mötande körbana och frontalkrockade med en större personbil, enligt Polisen.

Tre tonårspojkar omkom

En 16-åring och en 17-åring avled på plats och ytterligare en tredje person, en 18-åring, avled på sjukhus under fredagsmorgonen. Den fjärde unge mannen i bilen har klarat sig med lindriga skador, liksom föraren till den mötande bilen.

– Det är tomt. Jag fick besked om att killen som låg på sjukhus omkom imorse. Det var den närmsta av dem och när jag fick reda på det var det helt tomt först. Jag ville inte tro på att det hade hänt. Sedan började det sjunka in mer och mer och det blir jobbigare och jobbigare, säger Emil Nordström.

I Vetlanda har kommunen aktiverat sin POSOM-grupp som ger krisstöd vid svåra händelser och under fredagseftermiddagen håller Vetlanda missionskyrka öppet för sörjande att samlas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Lindshammar

Mer i ämnet