Foto: TT

Man tafsade på två kvinnor – döms att betala skadestånd

Publicerad

Den man som i början av 2017 gjorde sig skyldig till två fall av sexuellt ofredande på ett uteställe i Kalmar dömdes under torsdagen till dagsböter och skadestånd av Kalmar tingsrätt.

Den 25 februari befann sig mannen på en restaurang i Kalmar. Under kvällen ska mannen i fråga ha närmat sig och tafsat på två olika kvinnor. I ett av fallen ska mannen ha dragit sin hand mot en kvinnas kön, i det andra fallet uppger kvinnan att hon dansade med en väninna när hon kände att någon vid flera tillfällen rörde hennes rumpa.

Ingen tvekan om vem

De båda kvinnorna pekade sedan ut mannen för en ordningsvakt som fanns i lokalen, och menade att det inte fanns någon tvekan om att det var han som utsatt dem för brottet. Efter rättegången som ägde rum under torsdagen döms 31-åringen att betala sammanlagt 12000 kronor i skadestånd till de båda kvinnorna, samt till 40 dagsböter á 50 kronor. Han ska också betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer