”Det är bättre att ta det säkra före det osäkra”, säger Trafikverkets presskommunikatör Thomas Johansson. Foto: Johan Nilsson / TT

Värmen sätter stopp – tågresor mellan Kalmar och Linköping inställda

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken mellan Kalmar och Linköping är inställd under onsdagen och torsdagen. Trafikverket gör bedömningen att de höga temperaturerna riskerar medföra spårfel.

– Orsaken till att tågtrafiken ställs in är eftersom det är så väldigt varmt. Risken för solkurvor på tågrälsen gör att vi tar det säkra före det osäkra, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

Sträckan ersätts med buss och resenärer får räkna med längre restid än vanligt, som Dagens Vimmerby var först med att berätta.

”Bättre att ställa in”

Thomas Johansson berättar att Trafikverket först endast ville sänka hastigheten på sträckan och fortsätta låta tågen gå.

– Men järnvägsföretagen menade att det skulle bli för stora förseningar, så de tyckte att det var bättre att ställa in tågen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.