Foto: Kaisa Andersson/SVT

Nu rullar tågen mellan Växjö och Lessebo igen

Uppdaterad
Publicerad

Det var under fredagsmorgonen fortfarande stopp i tågtrafiken på sträckan mellan Växjö och Lessebo. Detta på grund av en nedriven kontaktledning. Enligt Trafikverket är nu tågtrafiken igång igen, även om vissa följdförseningar kan förekomma.

Resan med Öresundståget från Kalmar till Växjö på torsdagskvällen tog helt stopp strax innan tåget nådde Växjö station. Passagerare på tåget var tvungna att vänta till det säkerställts att inte ledningen var strömförande innan de fick lämna tåget. Trots förbudet att lämna tåget var det passagerare ombord som trotsade reglerna.

– Det var ett par personer som hoppade ut trots att personalen sa att det inte var helt säkert att lämna tåget eftersom de väntar på klartecken att det inte är någon ström kvar, säger Kaisa Andersson som är reporter på SVT Nyheter Småland och befann sig på tåget.

Nedriven kontaktledning

Orsaken till tågstoppet var en nedriven kontaktledning mellan Växjö och Åryd, och under natten tog Trafikverket beslut om att flytta fram tiden för då trafiken kunde återupptas från klockan 05 till klockan 09.

Tågtrafiken igång igen

Strax efter halv tio på fredagsförmiddagen rapporterar Trafikverket att tågen går som de ska på sträckan igen, även om vissa följdförseningar fortfarande kan förekomma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.