Älgen Laban har rymt och springer runt i skogarna mitt under älgjakten. Jaktledaren Markus Karsamo hoppas att han och hans jägarkollegor ska känna igen Laban om han dyker upp. Foto: Privat

Tama älgen Laban har rymt – mitt under älgjakten

Uppdaterad
Publicerad

Älgen Laban som vanligtvis bor på en älgpark i Kosta har rymt, han hade oturen att rymma precis lagom till älgjakten.

Den tama älgen Laban är på rymmen mitt under brinnande älgjakt, vilket P4 Kalmar var först med att rapportera om.

Laban ska i veckan ha setts av ett jaktlag i skogen utanför Emmaboda. Markus Karsamo som är jaktledare för ett litet jaktlag i Karsahult håller utkik efter älgen.

– Vi har fått en bild på Laban och vi har fått veta av ägaren till älgparken att ett av hans horn är avsågade, säger Markus Karsamo.

Risk att jägare inte ser att han är tam

När han först fick höra om att en tam älg var på rymmen tyckte han att det var för otroligt för att vara sant.

– Vi är ute i skogen för att skjuta älgar men nu ska vi rädda en istället.

De vill inte skjuta den tama älgen så de försöker vara extra uppmärksamma, men Markus Karsamo tror inte att älgen går så säker ute i skogarna.

– Den kan vandra långt och om ett annat jaktlag som inte vet om att den kan vara tam ser den så kan de tro att den har varit i slagsmål med en annan älgtjur och slagit av hornet, då ligger den nog risigt till, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.