Två personer anställda på folktandvården i Berga, Kalmar, har visat sig vara smittade av coronaviruset. Av den anledningen är den tandvårdskliniken stängd under morgondagen. Foto: TT

Tandvårdsklinik i Kalmar öppnar upp igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter bekräftade fall av covid-19 bland personal på Folktandvården Berga centrum i Kalmar, togs beslut om att inte ta emot några patienter, men under tisdagen kunde de öppna upp igen. 

I torsdags kväll kom det första provsvaret som bekräftade att en medarbetare på kliniken, som stannat hemma på grund av symptom och provtagit sig, testat positiv för covid-19. I lördags kom ytterligare ett bekräftat fall. Kliniken beslutade då att hålla stängt för patienter under måndagen.

Smittspårning inleddes i ärendet  och på tisdagen hade samtliga medarbetare på kliniken provtagits och inga fler fall av covid-19 hade konstateras. Då togs beslutet att åter öppna upp för patienter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet