Foto: SVT/Arkiv

Taxichaufför bunden och rånad

Uppdaterad
Publicerad

En taxichaufför i Alvesta rånades av tre tonårspojkar på fredagskvällen.

Rånet inträffade på Centralplan i Alvesta vid 19-tiden. De tre pojkarna hotade chauffören med kniv. De band honom sedan och tvingade in honom i bagageutrymmet innan de körde iväg med bilen. Chauffören lämnades senare på en plats utanför Alvesta.

– Han ska inte ha fått några fysiska skador, men han har utsatts för en väldigt obehaglig upplevelse. Han fruktade för sitt liv, säger Ulf Wilson, inre befäl vid Växjöpolisen.

Greps vid fritidsgård

Efter ungefär en timme grep polisen fem personer vid en fritidsgård, men två av dem kunde avskrivas från utredningen. De övriga tre misstänks för människorov, tillgrepp av fortskaffningsmedel och rån.

– Bevisläget är gott, säger Ulf Wilson.

De tre misstänkta pojkarna är alla under 18 år och hemmahörande i Skåne. En av dem, som är under 15 år, överlämnades till de sociala myndigheterna i Växjö, som i sin tur ska överlämna honom till de sociala myndigheterna på hans hemort. De två övriga sitter anhållna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.