Foto: TT bild

Teorin – inbrottsliga jobbade i sockiplast för att lura polisen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps på juldagen misstänkta för flera villainbrott. Sammanlagt handlar det om sju inbrott, och polisen har kunnat beslagta både stöldgods och en hel del skor.

Det är Smålandsposten som skriver om polisens teori om att ligan, som kommer från Litauen, jobbade med flitiga skobyten för att förvirra polisen. De misstänkta tjuvarna ska alltså ha bytt skor mellan inbrotten för att lämna olika spår.

En av de misstänkta bar dessutom sockiplast i skorna, och polisens teori är att tjuvarna under inbrotten tar av sig skorna och enbart har sockiplast för att inte lämna några spår överhuvudtaget.

Växjö

Sammanlagt är de gripna misstänkta för sju villainbrott under julhelgen, varav tre i Växjö

Spår har säkrats, och ska nu jämföras med den stora samlingen skor som hittats vid campingplatsen i Jönköping där ligan hade sin tillfälliga bostad i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet