Mannen åtalas för nya övergrepp mot barn. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Tidigare skolanställd åtalas för nya övergrepp mot barn

Publicerad

En man i 30-års åldern dömdes 2017 till tre års fängelse för en våldtäkt och en stor mängd sexuella övergrepp mot barn. Men innan de tre åren hade gått – misstänktes han för nya övergrepp.

Det var 2017 som mannen, tidigare skolassistent och ungdomstränare i Kronobergs län, dömdes för övergrepp som skett mot ett tiotal barn under flera års tid.

Mannen hade då filmat barn i duschen på skolan som han jobbade på, han hade förmått barn att onanera framför webkamera och våldtagit en 13-årig pojke.

Villkorligt frigiven

Nu väcks åtal mot mannen på nytt. De nya övergreppen ska ha skett i december 2019 och januari 2020, medan mannen fortfarande var villkorligt frigiven på så kallad prövotid.

Det handlar om fyra målsäganden som mannen kontaktat med sexuella frågor och försökt få dem att skicka bilder på sig själva i sexuella situationer, den yngsta var bara tio år. Enligt åtalet blev en pojke hotad till livet.

Enligt dokument från Kriminalvården som SVT har tagit del av fick mannen avslag på en permission från sitt fängelsestraff i slutet av 2018. Då hade polisen fått information om att han haft kontakt med unga pojkar vid tidigare permissioner.

Mannen släpptes ur fängelset våren 2019 efter att ha avtjänat två tredjedelar av sitt straff, uppger Kriminalvården för SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.