Efter timmerbilsolyckan i Högsby – väg åter öppen

Uppdaterad
Publicerad

Väg 37 i höjd med Mjösebo, väster om Högsby i Småland stängdes under torsdagsmorgonen av helt efter en olycka med en timmerbil. Vägen blockerades av stora timmerstockar, men kunde vid 9-tiden öppnas upp igen.

Olyckan med timmerbilen larmades in vid 05:14 på torsdagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten var det timmerbilens släp som åkt av vägbanan och hamnat i diket. Timmer låg på vägen som fick stängas av.

Ingen skadades i samband med olyckan men både räddningstjänsten och polisen var på plats för att spärra av och hjälpa till att få bort timmer från vägen.

– Vi hade mycket god hjälp av andra timmerbilsförare som stannade och hjälpte till att städa av vägen, säger Anders Johansson, inre befäl på räddningstjänsten i Högsby.

Vid 9-tiden meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik. Trafiken släpps inledningsvis förbi växelvis i båda riktningarna.

– Orsaken till olyckan vet vi inte nuläget, säger Jimmy Modin, pressinformatör på Polisen region syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.