TAIF:s klubbchef Tomas Bergstrand t v försvarar klubbens beslut att sparka tränaren Per Ljusteräng t h. Foto: Jonas Gustafsson Bildbyrån/Privat

Tingsryd hockey petar Ljusteräng efter fem månader

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagens förlust mot Pantern med 1-2 blev avgörande för klubbledningens beslut att sparka Per Ljusteräng. Han fick beskedet idag på morgonen.

TAIF ligger sist i tabellen och har inte lyckats plocka mer än sex poäng, av vilka tre kommer från oavgjorda matcher, alltså bara en seger på tio spelade matcher.

– Ett alldeles för skralt resultat, kommenterar TAIF:s klubbchef Tomas Bergstrand.

Tingsryd

Enligt Per Ljusteräng, som rekryterades till Tingsryd från KRIF Kallinge/Ronneby IF så sent som första juni i år, är skadeläget en avgörande förklaring till de uteblivna resultaten. Sju-åtta spelare har varit borta från spel, men är nu på väg tillbaka.

Spelmässigt bra

– I gårdagens match mot Pantern hade vi inte ens fullt lag, säger Ljusteräng. Sen visste vi på förhand att det skulle bli tufft att skapa målskyttar och vi har också haft otroligt svårt att göra mål. Effekten av det blir ju att poängen uteblir.

Tomas Bergstrand bekräftar delvis vad Ljusteräng säger:

– Våra importer har inte levererat som förväntat. Vi tittar på marknaden hela tiden men just nu ser vi inte att det finns några värvningar att göra. Och som det ser ut tror vi att ett tränarbyte är rätt åtgärd.

Laget kommer nu att tränas av J20-tränaren Richard Melkersson och Larry Pilut som assisterande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet