Tjuvarnas meddelande till TAIF: ”Tack för pengarna”

Uppdaterad
Publicerad

Ishallen i Tingsryd, Nelson Garden Arena, har vandaliserats. Någon har hackat stora hål i isen, vänt upp och ner på kansliet och tagit pengar ur ett kassaskåp. Dessutom lämnade tjuvarna ett förnedrande meddelande.

– Det är jäkligt trist med så dålig respekt mot framförallt barn och unga. De har gjort det här för att jäklas med oss, säger Johan Blomster ordförande i Tingsryds AIF.

”Detta är en attack mot Tingsryds AIF med direkt uppsåt att sabotera”, skriver hockeyklubben på sin hemsida.

Lämnade ett meddelande

Föreningen skriver även att tjuvarna har kommit över en ansenlig summa pengar och att de lämnade ett förnedrande meddelande efter sig.

– De hade lämnat en lapp på kansliet där det stod ”Dubbelförlust, 0-3 mot Timrå, och nu 0-3 till tjuvarna. PS Tack för kaffepengarna, hälsningar jultomten”, säger Johan Blomster.

Hur mycket pengar som tjuvarna fick med sig vid inbrottet vill han inte gå in på i nuläget. Under hela lördagen har vaktmästare arbetat med att reparera isen.

– De har gjort ett jättejobb. Men det blir aldrig riktigt lika bra så det tar nog någon vecka innan den är som vanligt. Isen blir alltid lite mjukare när den ny, säger Johan Blomster.

”De vill föreningen illa”

Han tror inte att det kommer att påverka kommande matcher men om träningar kommer att beröras är osäkert.

Hur allvarligt är det här?

– Det är jätteallvarligt så klart. De som gjort det här vill ju verkligen föreningen illa. Men det finns övervakningskameror så vi hoppas att de kan ha fastnat där, säger Johan Blomster.

Lappen intressant för polisen

Polisen gjorde under söndagen en brottsplatsundersökning i arenan för att säkra eventuella spår och kontrollera om det finns kameror som inbrottstjuvarna kan ha fastnat på. Ärendet rubriceras som stöld genom inbrott och skadegörelse.

– Man har brutit upp ett kassaskåp och tillgripit kontanter. Sedan har man också skruvat sönder två datorer, men det är oklart om något saknas från dem, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningcentral.

Lappen med meddelandet ska undersökas av polisen.

– Den är intressant för oss, då det finns en chans att den kan innehålla fingeravtryck eller dna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.