85-åring fick sin plånbok stulen i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

En okänd man knackade på fönstret hos den 85-åriga kvinnans bostad i Kalmar. Hon bjöd in mannen som hon först trodde var från hemtjänsten. Men så var inte fallet.

Anmälan kom in till polisen vid 13:40 under midsommardagens eftermiddag.

– Mannen knackade på fönstret till kvinnans bostad och hon bjöd därefter in mannen i bostaden, hon trodde att han var från hemtjänsten. När mannen lämnade bostaden saknade kvinnan sin plånbok, säger Fredrik Bratt som är polisens presstalesperson.

Okänt belopp

Det är i nuläget oklart hur mycket pengar kvinnan hade i sin plånbok. Brottet rubriceras inledningsvis som grov stöld.

– Det har förekommit flera fall tidigare där okända personer uppger sig vara från hemtjänsten eller att de vill låna toaletten, därefter har de stulit antingen pengar eller värdesaker från bostaden, säger Fredrik Bratt.

Uppmanar till försiktighet

Polisen uppmanar nu äldre att vara extra uppmärksamma på vilka personer som vill göra besök i hemmet.

– Det finns ingen anledning att släppa in okända personer i sin bostad. Hemtjänsten är väldigt noggranna med att informera om att de kommer från hemtjänsten, säger Fredrik Bratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.