Entreprenören Torsten Jansson satsar på egen bevakning av Kosta. Foto: TT

Torsten Jansson har anlitat bevakning av sina Kostaobjekt

Publicerad

Torsten Jansson har anlitat flera personer som ska köra omkring i Kosta för att bevaka hans objekt. Han satsar på egen bevakning, trots att han ändå inte upplever att det har blivit större otrygghet i samhället på senare tid.

Entreprenören Torsten Jansson har nu börjat bevaka Kosta dygnet runt. Han har anlitat åtta personer, de flesta på deltid, för att bevaka sina egna objekt i Kosta. Bevakningen ska ske dygnet runt.

– Vi har haft mycket stölder både internt och externt och även en del skadegörelse på julmarknaden, säger Torsten Jansson om varför han har anlitat åtta personer som ska bevaka Kosta.

Ingen speciell händelse

Men det är ingen speciell händelse som har fått Torsten Jansson att vilja anlita personer för att bevaka orten.

– Det är summan av sådant som har hänt under några år, säger han.

Och generellt upplever han inte någon större otrygghet i Kosta under senare tid.

– Men Kosta har utvecklats extremt mycket på senare år. Dels har antalet besökare vuxit, dels har nya butiker öppnat, säger han.

”Enbart bevaka våra bolag”

Han fortsätter samtidigt att samarbeta med vaktbolag precis som tidigare, men de bevakar mest på dagtid, poängterar Torsten Jansson.

– Vår egen personal kommer enbart bevaka våra bolag och intressen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer