Foto: arkivbild TT

En man omkom efter olycka på E4 i natt

Uppdaterad
Publicerad

En man omkom i en trafikolycka på E4 mellan Ljungby och Värnamo natten till onsdag. Två lastbilar och en skåpbil var inblandade i olyckan.

Olyckan inträffade vid etttiden natten till onsdag på E4 norr om Lagan som ligger mellan Ljungby och Värnamo. Det är två lastbilar och en skåpbil som krockat av ännu okänd anledning.

– En person är allvarligt skadad och förd till sjukhus, säger Mattias Svensson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö under natten.

Under morgonen uppges att personen avlidit och anhöriga är underrättade. Det är oklart varför olyckan hänt.

– Vi ska göra en utredning för att komma fram till vad som har skett, säger Filip Annas som är polisens presstalesperson region syd.

Stora trafikstörningar

Efter olyckan är det stopp i trafiken på E4 och trafiken leds om från Toftaholm till Hallsjö, förare uppmanas att följa tillfällig skyltning. Trafikverket uppger att vägen i södergående körfält beräknas kunna öppna igen vid 8.30-tiden.

Strax efter klockan 8 meddelar Trafikverket att vägen är helt öppen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.