Totebyborna Karin Västerlund, Alice Edlund och Wendy Johansson beundrar väggmålningen på gymnastiksalen. Hör de berätta mer i klippet. Foto: Kaisa Lappalainen/SVT

Totebobon om väggmålningen: ”Det bästa som hänt på evig tid”

Uppdaterad
Publicerad

I Totebo, sydväst om Västervik, har invånarna haft chansen att se en väggmålning på 40 gånger 7 meter träda fram. Målningen pryder en vägg till en gymnastiksal och många Totebobor är stolta över den.

Konstnären är från Wales och kallar sig PHLEGM, och väggmålningen är en del av konstprojektet Bank! Street art festival.

– Vi är uppe flera gånger per dag och tittar, och ser hur han kommer vidare med den här målningen, säger Totebobon Karin Västerlund.

Samhällsföreningen i Totebo är engagerade i festivalen och vill att både besökare samt konstnärer ska trivas. Förutom att se på målningen erbjuder föreningen kubbspel, krocket och fotboll. Det har även dukats upp ett bord med kaffe och bullar.

– Det här är det bästa som har hänt Totebo på evig tid ska jag säga, det är så roligt, säger Anders Lagerman som bor i Totebo och är med i samhällsföreningen.

Se målningen och hör Toteboborna berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.