Olyckan skedde vid en korsning strax innan påfarten till stora vägen 137:an. Foto: Helmuth Petersson

Barn och vuxna till sjukhus efter trafikolycka på Öland

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar krockade vid 11-tiden på väg 136 mellan Algutsrum och Färjestaden på Öland. En man i 60-årsåldern skadades allvarligt i olyckan.

Larmet kom in vid 11-tiden på söndagen om en olycka väg 136 mellan Färjestaden och Algutsrum, strax innan påfarten på stora vägen 137 i höjd med Trafikplats Algutsrum.

Olyckan inträffade när den ena bilen körde ut från en mindre väg, och kolliderade i sidan på en den andra bilen som färdades på 136:an i västergående riktning, mot påfarten.

Totalt fanns fem personer i bilarna, och fyra fick föras till sjukhus med ambulans. Det handlar enligt räddningstjänsten om två barn och en vuxen från den ena bilen, och en ensam förare från den andra bilen.

– De var alla vid medvetande, men det har varit en ganska kraftig kollision, säger Rutger Thuresson, räddningschef i beredskap på Ölands räddningstjänst.

Enligt landstingets bulletin har en man i 60-årsåldern skadats allvarligt och är inlagd på sjukhuset efter olyckan.

De övriga tre, en kvinna i 40-årsåldern, en pojke på 10 år och en flicka på 15 år ska alla ha skadats lindrigt.

Det rådde begränsad framkomlighet i båda riktningar vid olycksplatsen i samband med räddningstjänstens arbete. Båda bilarna fick bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.