Tre män greps i veckan på Feringe flygplats i Ljungby. Flygplatsen har tidigare spelat en central roll vid brottslig verksamhet. Foto: SVT

Tre män greps på flygfält i Ljungby – misstänks för grovt penningtvättsbrott

Publicerad

Tre män greps i tisdags kväll på Feringe flygplats i Ljungby. Åklagaren Jonny Philipsson är förtegen om detaljer kring fallet, men bekräftar att männen är misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Feringe flygplats är ett litet flygfält som ligger en dryg mil nordost om Ljungby. Här gjorde polisen ett tillslag i tisdags kväll där tre män kunde gripas och anhållas.

Männen är misstänkta för grovt penningtvättsbrott, men i vilket sammanhang vill åklagare Jonny Philipsson i nuläget inte kommentera.

– Jag vill utreda detta och det blir svårare om jag pratar för mycket i media, säger han till SVT.

Plats för narkotikasmuggling 2017

Han berättar dock att männen nu är släppta på fri fot, men att misstankarna kvarstår och utredningen fortsätter.

Feringe flyplats har tidigare varit i centrum för brottslig verksamhet. 2017 användes den som överlämningsplats för droger som flögs in från utlandet, men om det är liknande verksamhet man misstänker denna gång vill Jonny Philipsson inte svara på.

– Inga kommentarer på det, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.