Foto: TT

Tre olyckor under tisdagen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen inträffade tre allvarligare olyckor på olika platser i Kalmar och Kronobergs län. Alla hade stor trafikåverkan och i två av fallen fick personer föras till sjukhus.

Den första olyckan inträffade vid 16:30-tiden, då en personbil kolliderade med en lastbil på väg 31 i Uppvidinge kommun. Föraren fick föras till sjukhus med okända skador.

– Lastbilen svängde ut från en mindre sidoväg ut på väg 31, och en personbil körde då in i släpet och ner i diket, sa Roger Nylander vid räddningstjänsten.

Den andra olyckan skedde vid 17-tiden på väg 25 utanför Kalmar, i närheten av dinosaurieparken. Två personbilar med totalt tre personer krockade i en korsning, och en av personerna fördes till sjukhus.

– Det var i riktning mot Nybro. Vägen är avstängd medan man städar upp efter olyckan, sa då Mikael Darell på Trygghets- och larmcentralen.

Den sista olyckan ägde rum på E22 norr om Misterhult vid 17:15-tiden. En bil som misstänks ha fått vattenplaning körde ner i diket och voltade tillbaka upp på vägen, och blev liggande på taket.

– Föraren var ute ur bilen när vi kom, men kan ha skador i nacke eller rygg. Han kommer bli transporterad till sjukhus, sa Tobias Josefsson på räddningstjänsten i Oskarshamn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer