Tre ungdomar åtalas misstänkta för dråpförsök i Ljungby i november. Foto: Carl Carlert

Tre tonåringar åtalas misstänkta för dråpförsöket i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

De tre ungdomarna ska ha agerat i samförstånd och åtalas nu misstänkta för dråpförsök alternativt grov misshandel. En fjärde person åtalas för skyddande av brottsling.

En 20-åring fick föras till sjukhus efter att ha blivit stucken med kniv i centrala Ljungby 7 november. Tre personer, 16 och 17 år gamla, kunde senare gripas och häktas misstänkta för dådet.

Enligt åtalet har de tre agerat tillsammans med uppsåt att ta livet av offret. De har uppvisat hänsynslöshet genom att ha attackerat honom med såväl sparkar, slag och kniv även sedan han fallit till marken och enbart tillfälligheter gjorde att han klarade sig med lindriga skador.

Den fjärde åtalade är i samma ålder som övriga gärningsmän. Han åtalas för skyddande av brottsling efter att ha undanskaffat kniven efter dådet.

Enligt Smålandsposten så låg en tidigare dispyt bakom bråket som ledde till det misstänkta dråpförsöket. De tre misstänkta tonåringarna har i förhör erkänt att de varit på platsen, men ingen av dem har erkänt knivskärningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.