Ahlam Kasem jobbar som resurspedagog samtidigt som hon studerar till lärare. Hon berättar om hur viktig det är att ha ett jobb. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson/SVT

Ahlam jobbar och studerar samtidigt

Uppdaterad
Publicerad

Ahlam Kasem kom till Sverige för mindre än fem år sen. Hon pluggar till lärare, tar hand om tre barn och jobbar samtidigt som resurspedagog på skolan. Men vägen till arbete var inte lätt för henne.

Ahlam Kasem kom från Syrien till Sverige på slutet av 2016. Hon bor tillsammans med sin man och tre barn i Hultsfred.

Hon läste en lärarutbildning på fyra år i Syrien och nu fortsätter hon att studera för att bli lärare även här i Sverige. Innan hon kom till Sverige hann också jobba några år som lärare i hemlandet.

Men att klara av att lära sig ett nytt språk, jobba och samtidigt vara mamma till tre barn är kämpigt för henne.

Trivs med arbetet på skola

Trots allt trivs hon väldigt bra på jobbet. Och hon påpekar hur viktigt det är att ha ett jobb. Hon är en av de som sedan förra året jobbar på Silverdalens skola i Hultsfreds kommun.

– Jag trivs jättebra här, säger Ahlam Kasem.

Varför är det viktigt att ha ett jobb?

– Man måste tjäna pengar, det är många räkningar att betala. Och att spara pengar är jätteviktig. Och att träffa andra – det är jätteviktigt för mig, säger Ahlam Kasem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.