Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linnea Storm känner sig trygg med uppdraget, men det finns ett orosmoln. Hör henne berätta i klippet. Foto: SVT/Växjö kommun

Tredje gången gillt – Linnea ska ta Växjös muralmålning i mål

Uppdaterad
Publicerad

Historien är vida känd. Växjö kommun utlyste en tävling för att få fram en konstnär som kunde måla väggen i centrum. Två gånger har konstnärerna hoppat av, men nu är en tredje vinnare korad, och förhoppningen är att målningen ska komma på plats innan september är slut.

Den första vinnaren visade sig ha lämnat in ett plagiat. Vinnare nummer två backade då hon kom fram till att tiden var för knapp. Då såg det inte ut som om det skulle bli någon målning under 2022, men idag kom beskedet att en tredje vinnare korats.

Linnea Storm heter konstnären som fått uppdraget att uppföra sitt verk på den otursförföljda väggen i centrala Växjö. Linnea Storm studerar till vardags konst- och hantverksdesign på Grimslövs folkhögskola.

Motivet som ska målas är inspirerat av människor som konstnären Linnea Storm träffat i Växjö. Foto: Växjö kommun

”Lite pirrigt”

Hon har inte gjort målningar i denna storleken tidigare, men säger att kontakten med kommunen fungerar bra och att hon känner sig trygg med tidsperspektivet.

– En månad känns rimligt att lägga ner på den här målningen, säger hon till SVT.

Det har ju varit lite tumult kring denna målningen hur känns det?

– Det känns så klart lite pirrigt, men jag känner mig trygg med upplägget.

ARKIV: Street art-profilens pik till Växjö kommun: ”Då är det bara att avgå”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Albin Wiberg har arrangerat street art-festivaler i bland annat Oskarshamn och Västervik Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.