13-åriga Nora från Torsås tävlar i revy-SM i Östersund

Publicerad

Hon var sju år gammal när hon gjorde sin scendebut. Nu, som trettonåring, kommer Nora Sjöstrand från Torsås att tävla i revy-SM om en knapp månad.

– Det känns så roligt, säger Nora Sjöstrand, som troligen är den allra yngsta revyartisten i revy-SM.

Man skulle kanske kunna säga att hon har revyandet i blodet. Hennes pappa, Peter Sjöstrand, är inte bara hennes pappa, utan kallar sig också för revypappa eftersom han jobbat med Torsåsrevyn i många år.

Nervös om släktingar kommer

Det är med den som Nora om ett par veckor åker till Östersund och tävlar i revy-SM, som en av de absolut yngsta deltagarna. Nervös är hon inte, bara förväntansfylld.

– Jag är mer nervös om det finns någon släkting som sitter bland publiken, annars känns det bara bra, säger Nora.

De allra flesta som håller på med revy är betydligt äldre än Nora. Hennes pappa Peter säger att de yngsta brukar vara några år äldre än vad Nora är.

– Men jag tycker att det är bra att yngre kan vara med, för om det är någon roll som handlar om en tonåring så passar det ju bättre att en ung framför den, säger hon.

Drömmer om Dramatens stora scen

I det revynummer som Nora medverkar i, spelar hon en ung försäljare som ringer på dörren och försöker sälja kakor.

– Jag tycker att det är ett roligt nummer, säger hon.

Men även om Nora är uppvuxen med revyandet finns det andra mål som lockar henne i framtiden. Hennes dröm handlar om att någon gång i framtiden stå på Dramatens stora scen. Fram till dess, finslipar hon sin form genom att stå på Torsåsrevyns scen och snart tävla i revy-SM.

– Det kommer att bli jätteroligt, säger hon.

Revy-SM

Visa

Revy-SM i Östersund startar den sjunde augusti och pågår fram till den tionde augusti. Uttagna att delta är 28 olika revysällskap och 56 olika revynummer spelas upp. Arrangör för festivalen är Östersundsrevyn och Lokalrevyer i Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer