Hyresgästerna hos en av Luleås största fastighetsägaren kan nu andas ut. Problemet med nyckelstölderna är åtgärdat. Foto: Martina Holmberg / TT

Trio begärs häktade för människorov i Ljungby

Publicerad

Tre män i 30-årsåldern begärs idag häktade misstänkta för att ha hållit en man inspärrad i en lägenhet i Ljungby under en veckas tid. Samtliga tre är tidigare dömda för flertalet brott.

De tre männen, som är 28, 31 och 30 år gamla, är på sannolika skäl misstänkta för människorov och misshandel.

Brottet ska ha ägt rum i början på mars i en lägenhet i centrala Ljungby som tillhör 30-åringen. De tre männen anhölls i sin frånvaro redan förra fredagen, men greps samtidigt i en gryningsräd i Ljungby i tisdags.

Välkända av polisen

30-åringen, vars lägenhet den drabbade mannen ska ha varit inspärrad i, är välkänd hos polisen sedan innan. Han är dömd för ett stort antal brott de senaste fem åren, och flera gånger för våld och hot mot poliser.

De andra två männen är även de dömda sedan tidigare, 28-åringen bland annat för grovt bedrägeri, misshandel och narkotikabrott.

Enligt åklagaren så finns det risk att de tre männen fortsätter begå brott om de inte häktas och att de förstör bevisning och begär även att alla tre ska omfattas av restriktioner på häktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.