Hockeypubliken måste visa upp covidbevis för att bli insläppta på matchen mellan Troja och AIK. Foto: Fredrik Skog / Johan Jeppsson TT

Troja Ljungby redo att kolla vaccinbevis inför nedsläpp mot AIK

Uppdaterad
Publicerad

Idag börjar kravet om vaccinbevis gälla för inomhusevent med över hundra deltagare. IF Troja Ljungby har gjort sig redo för att scanna av publikens vaccinbevis när de på onsdagskvällen möter AIK på hemmaplan.

Alla som är över 18 år måste från och med den 1 december visa upp ett vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster som har fler än hundra personer i publiken.

IF Troja Ljungby är bland de första ut att testa hur detta ska fungera i praktiken. Klockan 19:00 är det nedsläpp på hemmaplan mot motståndaren AIK. Ljungbyklubben räknar med att få in drygt 1200 i hockeyarenan.

– Tanken är att ha en station där man testar covidpass, id och biljett. Det kommer såklart stanna upp på en del om det inte funkar. Vi uppmanar alla att komma i god tid, säger klubbchefen Daniel Håkansson.

Varit med om värre

Om man av medicinska skäl inte kan vaccinera sig, går det att visa upp ett läkarintyg för att bli insläppt.

När publiken väl visat upp vaccinbevis, id och biljett är allt som vanligt inne i arenan. Men de som är ovaccinerade får vända hemåt.

– Vi har varit med om värre, när allt var nerstängt. Det är tydliga regler att man inte kommer in om man inte är fullvaccinerad, och det är nog alla införstådda med. Har man missat alla nyheter så blir det nog en överraskning, säger Daniel Håkansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.