Ikväll kan det avgöras om Troja-Ljungby går upp i Hockeyallsvenskan. Foto: Fredrik Skog

Troja-Ljungbys dröm om allsvenskan lever vidare

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagskvällen kunde varit avgörande för om Troja-Ljungby går upp i Hockeyallsvenskan eller inte. Allt hängde på två matcher som spelades under kvällen. Men det räckte inte ända fram för Troja-Ljungby som mötte Mariestad BoIS HC. Lagets framtid avgörs på fredag.

Troja-Ljungby har nu en match kvar att spela i kvalserien. På fredag möter de Hudiksvall HC.

Men de hade en chans att gå upp i allsvenskan redan under onsdagskvällen. För att gå upp krävdes en vinst mot Mariestad och att Nybro Vikings segrade över Hudiksvall HC.

Vann i overtime

Både Nybro och Troja-Ljungby vann sina respektive matcher. Men Troja-Ljungby vann i förlängningen vilket innebär att de inte nådde ända fram.

– Vi hade behövt vinna under full tid i dag. Men än är vi med i racet, vi har sagt att vi ska jubla på fredag, säger klubbchef Daniel Håkansson.

Nybro vs Ljungby

Det är Smålandslagen Troja-Ljungby och Nybro Vikings som tävlar om att nå en plats i allsvenskan.

– Det är Nybro som jagar oss. Vi har tre poäng till godo, men de har bättre målskillnad.

Vad skulle det betyda för er om ni tog er upp i Hockeyallsvenskan?

– Om vi lyckas ta oss upp i år så är det fantastiskt bra gjort av hela organisationen. Vi hade i början av året tuffa möten om hur vi skulle klara oss ekonomiskt och fick dra ner på spelarersättningarna. Men ändå har vi kunnat bygga oss ett bra lag, det är fantastiskt bra jobbat.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.