Troja/Ljungby är i ett akut behov av pengar för att klara elitlicensen Foto: Bildbyrån

Troja måste hitta ”nya” intäkter på 1,5 miljon

Uppdaterad
Publicerad

Troja/Ljungby är i ett akut behov av pengar. Föreningen måste få in hela den summan som krävs för att klara elitlicensen, det vill säga 1,5 miljoner kronor. Nu vädjar klubben till medlemmar och sponsorer om hjälp.

Hockeyallsvenska laget Troja/Ljungby går nu ut i ett pressmeddelande och ber sponsorer, medlemmar och leverantörer om hjälp med ekonomin.

Hitta ”nya” intäkter

I pressmeddelandet skriver föreningen att de behöver hitta ”nya” intäkter på närmare 1,5 miljoner kronor för att klara licenskravet.

Kapitalkrav för hockeyn

– Vi hade en vinst från föregående år på runt 600.000 och nu har vi gått med en förlust på ungefär lika mycket, säger Pelle Wass som är ordförande i Troja/Ljungby.

I Svenska Ishockeförbundets nya tuffare krav på de allsvenska klubbarna krävs nämligen 1,5 miljon i eget kapital. Något som ska redovisas den 30 april i år.

Hur troligt är det att ni klarar det?

– På något sätt måste vi få fram pengar och vi kan inte trolla. Vi kan ju inte plocka bort lönerna för då har vi inget lag så nu går vi ut för att se om det finns någon som vill stötta oss för att klara det här.

Publiktapp en orsak

Föreningen har inga problem med likviditeten och betalar alla skatter och skulder. Att Troja/Ljungby hamnat i situationen beror enligt Pelle Wass bland annat på ett publiktapp.

– Jag är rätt besviken faktiskt. Vi hade räknat med mer, säger han.

Laget som är nykomlingar i Hockeyallsvenskan hade under förra säsongen, då i Hockeyettan, ett publiksnitt på runt 1700-1800 personer. Idag ligger det på i genomsnitt knappt 2000 personer.

– Det är för dåligt, säger Pelle Wass.

Men det handlar inte enbart om ett publiktapp. Sponsorintäkterna är inte heller på den nivå som föreningen hoppats.

– Vi har för lite publikintäkter och sponsorintäkter än i den budget som vi satt upp. Vi hade räknat med att öka mer i och med att vi gick upp i allsvenskan. Sedan har vissa kostnader blivit större, som för resor och material.

Hur allvarligt är det?

– Det är klart att det är mycket pengar men jag har en förhoppning att vi ska klara det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kapitalkrav för hockeyn

Mer i ämnet