– Oavsett sommar eller inte måste vi ha lösningar på hur vi möter demografin och hur vi blir en attraktiv arbetsgivare, säger Camilla Denker, socialchef i Ljungby kommun. Foto: SVT

Tufft läge i äldreomsorgen trots rekryteringskampanj

Publicerad

Det är fortfarande ett ansträngt läge i den kommunala vård- och omsorgen i Ljungby trots rekrytering av tonåringar och beslut om höjd ersättning till personal som flyttar sin semester.

– Vi håller på att pussla varje dag. Det är ett ansträngt läge, men alla hjälps åt. Vi har fantastisk ordinarie personal, de är motiverade att göra ett bra arbete, säger Camilla Denker, socialchef i Ljungby kommun.

Den 25 maj tog socialnämnden ett beslut om att låta minderåriga jobba med viss vård och omsorg under semesterveckorna. Det togs även beslut om att höja ersättningen till den ordinarie personalen som väljer att skjuta på sina semesterveckor. Men trots detta saknas det, mitt i sommaren, ett tiotal vikarier till äldreomsorgen, något som P4 Kronoberg rapporterat om tidigare.

Kom besluten för sent?

– Vi kommer efter sommaren analysera hur arbetet gjorts och hur arbetet kan göras framåt. Som jag ser det har man gjort det man behövt göra. Men vi behöver tänka på hur vi gör nästa år, för det blir allt fler äldre. Oavsett sommar eller inte måste vi ha lösningar på hur vi möter demografin och hur vi blir en attraktiv arbetsgivare, säger Camilla Denker.

Går det fortfarande att få sommarjobb hos er?

– Ja. Man är välkommen att kontakta oss för jobb.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Doaa Gneed och Ellen Karlsson berätta om sitt första riktiga sommarjobb i klippet ovan. Foto: Kajsa Oscarson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ljungby

Mer i ämnet