Foto: Martin Bengtsson

Tunga pärlor intog Balders hage

Uppdaterad
Publicerad

23 tunga ekipage från södra Sverige har i helgen besökt Häradsbäck i Älmhults kommun. För första gången har nämligen Härlunda truck show gått av stapeln.

– Det var jag som fick idén för ett år sedan om att det vore roligt att få till en sådan här träff, säger Magnus Schreiber, en av arrangörerna.

Magnus Schreiber fick klartecken från Stefan Blomdahl som äger Balders hage och tillsammans med Martin Bengtsson började Magnus planera för träffen som nu alltså genomförst för första gången.

Älmhult

23 lastbilar har kunnat beskådas.

– Den som kom längst ifrån hade kört upp ända från Ystad, säger Magnus Schreiber.

En av de lastbilar som ställts ut under träffen är Martin Bengtssons egen, en Scania LS 101 från 1971.

Både gammalt och nytt har samsats under utställningen. Magnus Schreiber, som kom på idén äger dock inte själv någon lastbill.

– Nej, men det kommer nog, längre fram, skrattar han.

Blir det en fortsättning med ny träff även nästa år?

– Jättemånga har ställt just den frågan. Vi ska sätta oss ner och fundera kring det. Det står och väger, 50-50, som det känns nu, säger Magnus Schreiber.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Älmhult

Mer i ämnet