Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anders Hansson Skaret, vd för Slottshotellet upplever en explosionsartad ökning i antal besökare. ”Sedan midsommar har vi haft fullt upp”, säger han till SVT. Foto: SVT

Totalvändning för hotellen i Kalmar – nu slår man alla rekord

Uppdaterad
Publicerad

I Kalmar slår man rekord under juli och det är framförallt småbarnsfamiljer och äldre par som besöker kommunen i mycket större utsträckning än förut, enligt Destination Kalmar.

Hotellbranschen i hela Sverige har återhämtat sig nästan helt under julimånad och börjar nå samma nivåer som sommaren 2019, det visar en sammanställning som Stockholms handelskammaren har gjort utifrån data från konsultbolaget Benchmarking Alliance. 

Slår alla tidigare rekord

I Kalmar har beläggningen på hotellen under juli månad slagit alla rekord.

– Vi har aldrig någonsin haft så hög beläggningsgrad på hotellen i Kalmar som nu under juli månad. Det är framförallt de inhemska turisterna som står för denna stora ökning, säger Stefan Johnson, turistchef vid Destination Kalmar.

Beläggningsgraden på de sex största hotellen i Kalmar var 96 procent i juli, vilket är tre procentenheter högre än samma period 2019, enligt statistik från Destination Kalmar.

Måste tacka nej

Denna explosionsartade ökning märks inte minst på Slottshotellet i Kalmar.

– Det är fullt och vi måste tacka nej till många, vi hade behövt ett dubbelt så stort hotell just nu för att möta efterfrågan, säger Anders Hansson Skaret, vd för Slottshotellet.

Hur ser du på fortsättningen i augusti och fram till december?

– Vi tror augusti kommer fortsätta att gå bra och vi hoppas att smittspridningen inte tar fart under hösten så att vi måste stänga delar av verksamheten som under 2020, säger Anders Hansson Skaret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer