Två anhållna efter kaffestöld

Publicerad

Två män, båda 37 år gamla, har anhållits misstänkta för att ha stulit kaffe från en matbutik i Nybro under tisdagseftermiddagen.

Det var strax innan klockan 17 tisdagseftermiddagen som två väktare iakttog två män som stoppade på sig ett större antal kaffepaket inne på ICA Kvantum på Bangatan i Nybro. Männen lämnade butiken utan att betala och körde norrut med personbil.

Väktare skuggade de misstänka tjuvarna

Väktarna följde efter och ringde samtidigt på polisförstärkning. Strax utanför Orrefors grep polisen de båda 37-åringarna och anhölls senare för stöld. Båda nekar till brott.

Värdet på kaffet uppgår till strax över 2.000 kronor, berättar Andreas Jörnefeldt som är jourhavande förundersökningsledare i Växjö.

Liknande kaffestöld förra veckan

Förra veckan greps fyra andra personer i Växjötrakten misstänka för att ha stulit bland annat kaffe värde uppåt 30.000 kronor. Polisen ser inget samband mellan de båda händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.