Två dömda för Snapchatrån

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män döms för ett rån i Oskarshamn i somras. Rånet genomfördes efter att offret postat en bild på en stor mängd pengar på Snapchat.

Det var i slutet av juni som en ung man blev misshandlad och sparkad av tre personer i rånarluvor. De var ute efter pengar men fick med sig hans mobiltelefon.

Gärningsmännen hade enligt tidningen Barometern sett en bild av en stor hög pengar som den unge mannen lagt upp på Snapchat, och därför valt att råna honom.

En 19-årig man döms till ett års fängelse. Tingsrätten anser att han bör få en fängelsedom eftersom rånet var utstuderat och planerat. Hemma hos honom hittades en rånarluva.

Den andra personen som döms är endast 16 år och döms därför till 120 timmars samhällstjänst. En tredje misstänkt person frias eftersom bevisningen mot honom är för svag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.