Mordförsök i Västervik på måndagskvällen Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två anhållna för mordförsök i Västervik – 50-åring knivstucken

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern hittades med stick- eller skärskador i kroppen i en bostad i Edsbruk i Västerviks kommun under måndagskvällen. Strax innan halv tio larmades polis och ambulans till platsen och mannen fick föras till sjukhus.

– Vi lyckades gripa två män i närheten av brottsplatsen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Händelsen rubriceras som mordförsök. Polisen spärrade av platsen och tekniker har varit på plats.

Mannen som enligt Region Kalmar län utsatts för grovt våld fick livshotande skador och vårdas nu på intensivvårdavdelning.

Under tisdagen anhölls två män i 30-årsåldern misstänkta för försök till mord. En av de misstänkta är anhållen på sannolika skäl, den andra är skäligen misstänkt

– Nu kommer vi att prata med eventuella vittnen och knacka dörr i området. Vi kommer att utreda vad som har hänt och under vilka omständigheter de två misstänka befann sig på platsen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.